Lamborghini viser ny LMDh

Lamborghini har vist deres nye LMDh racer for første gang for offentligheden.

Den fysiske præsentation foregik i forbindelse med Goodwood Festival of Speed i England, i året hvor det italienske mærke kan fejre 60 års fødselsdag for bilproduktion.

Bilen kaldes SC63, på grund af Squadra Corse og (19)63 på grund af året hvor den første bil forlod fabrikken nær Bologna.

Lamborghini SC63
Graphics: Lamborghini Squadra Corse

Holdet har allerede bekræftet at de vil deltage i hele FIA World Endurance Championship 2024, samt de fire Michelin Endurance Cup afdelinger i IMSA WeatherTech SportsCar Championship.

Bilen er udviklet i samarbejde med franske Ligier, men får en helt ny 3,8 liters V8 motor, som Lambo har udviklet specifikt til dette program. Traditionelt set plejer de at have V10 og V12 motorer i deres racerbiler, men på grund af vægt og plads, “nøjes” de med en V8 motor, som flere af de andre LMDh fabrikker også kører med.

Bilen skal testes og udvikles i de kommende måneder af Prema og Iron Lynx, som skal stå for programmerne. De to arbejder allerede nu sammen omkring FIA WEC programmerne, som tæller to LMP2 racere, som kører under Prema Racing, og de to GTE Am biler, som kører under Iron Lynx/Iron Dames navnene.

Lamborghini SC63
Graphics: Lamborghini Squadra Corse

Mirko Bortolotti, Andrea Caldarelli, Daniil Kvyat, og Romain Grosjean kommer til at være en del af udvilingsprogrammet. De fire kørere er også bekræftet til at skulle køre ræs i noget af 2024 sæsonen. De endelige lineups samt resten af kørerne bliver offentliggjort på et senere tidspunkt.

I denne sæson har Prema Racing, udover Bortolotti, Caldarelli, og Kyvat, også Doriane Pin, Filip Ugran, Bent Viscaal, Juan Manuel Correa, og Mathias Beche inde omkring LMP2 programmet. Nogle af dem er dog i kraft af deres aktuelle FIA rangering, da der kræves en Sølvkører i LMP2- men det er ikke direkte forbudt at deltage som Sølvkører i Hypercar/GTP, så måske rykker nogle af dem med videre.

Relaterede nyheder